saikulshaq

aku seorang yang good looking..sangat peramat..amat stylo..tambah pula sangat vogue dan high class..aku x pandang orang-orang kelas bawahan..ape kelas..aku amat high kelas..dulu kelas 6 anggerik..sangat dambakan kedamaian dan keamanan..amankan dunia..bebaskan iraq dari bush celaka..amanlah abdul rahman rahmad..haha..aku budak elektronik sem dpan nk tukar mikro-e..menyampah slalu duduk dekat kepeng masa lab..slalu tanya aku plak tuh..tahulah aku ni bijak dan vouge..choi!!

Saturday, February 12, 2005

syurga di hati kita

Kucari di mana
Kau letak hatimu
Kerna bersamaku ada penawar nya
Hanya kepadamu tempat ku mengadu
Usah kau berpaling dan terus membisu
Sememangnya lidah Tiada bertulang
Namun itu bukan alasan berdiam
Percintaan ini, kita memilih nya
Kesilapan hanya suatu perbandingan
Kekasih... Cintaku ibarat rimba
Andainya dibakar
Tinggallah debuan arang
Siramlah dengan kata-kata saktimu
Semoga asmara berbunga ke akhir nanti
Bagiku engkau...permata hidupku
Inilah ujian buat kita
Berjanjilah... kan setia kekasih padaku
Kita bercinta hingga ke pintu syurga
Sinarilah asmara di mata dan di jiwa
Hidupkan cahaya cinta


heppi birthday ..syafiq n cd
semoga lebih matang dan berjaya!!!

Thursday, February 10, 2005

boringku terubat

punyalah x tahu nk buat apa semalam..alih2 kak za call suruh g umah dia..aku pun g library sbb pas2 nk g umah dia..tjumpa ina n mela kt kafe..aku pon trus g library n tjumpalah kasyfi, germ n poek kt sana..tgh study..masuk2 jer buka buku maths..yerlahkan exam sbulan lbeh g..masa tuh dkat pkol 2 dah..tgh syok studi tetiba ina n mela datng..so ktorg study sesama..aku pantang btol study n gurls..mula2 studilah pas2 mulalah bentangkan isu2 semasa..tambah2 pasal isu bdak kelas..borak punya borak..kakak librian datang..(adik library tutup pkol 4.40) ooo..ari ni tutup ikut waktu pjabat rupanya..biasalah awal muharam..selamat tahun baru islam..ecece..sambung citer k..pas2 kitorg keluarlah libry..nk g aneka jap..tetiba tjumpa arab, jepp n sorang mamat yg x dikenali..kami buat x tahu je...maklumlah akukan vogue...pas2 aku g public phone jap..nk call kak za..maklumlah sejak x guna hp ni..public phonelah yg aku galas kt atas blakang..( sat g aku g amik hang..hang nk tunggu kt mana) aku cakap aku kt dpan kwsp....lpas shopping kt aneka aku, ina ngan mela pon g bangunan kwsp..diorang nk naik bas balik kukum..masa tuh baru pukul 5..bas gerak pkol 5.30..so nk x nak diorang teman aku tunggu kak za..pastu mela jumpa bdak yg dia x suka..terpaksalah dia sembunyi blakang tiang..sebijik mcm pasu bunga kt tepi tiang..maklumlah diakan kecik..lpak2..borak2 dkat pkol 5.30 diaorang blah balik kukum..mana kak za ni?rumah dia ngan kwsp x sampai 5 minit pon naik kereta..tp dh dkat sejam aku tunggu..alih2 pukol 6 kak bella datang naik kapcai..celaka btol kak za...kitorang pon naiklah kapcai..aku bonceng kt blakang..atas moto boleh siap bgosip g..pas2 sampai umah kak za..punyalah penipu sundels seko tuh..rupanya dia tengah shopping ngan mak dia kt padang besar..anginlah kitorg..duk jap dia ngan mak dia balik..kereta berkilat tuh..baru basuh kot..dok rileks jap sambil bergosip..rupanya kak za dapat keje baru kt kedai hp..pas2 nk masuk keje pkol 6..so tpaksalah aku g umah kak bella kt beseri..sbelum tuh aku ngan kak bella anta kak za dulu..naik kete dia..kak za biasalah kalo jumpa jantan x boleh tahan..aku pun tetiba rasa mcm sundels..haha..pastuh aku g lpak2 umah kak bella..kecik jer rumah dia..duk sensorang..masa tuh lapar gler..so dia masakkan maggie..then dia kasi tgk gambar2 dia mas amuda dulu..pkol 8.30 kami kuar balik sbb kak za nk abis keje dah..so pegilah amik kak za..sesampai kt sana kak wan tgh tungu kak za..so kami jumpa kat umah kak za je..pastu sampai umah kak za..kak yas plak ada..so kami tunggu kak didi..cukup korum kami kuar..itupun dh lambat sbb kak didi baru abis keje..dkat pkol 10 dah..kami g beseri naik kete kak didi..kak bella naik motor sensorang..haha..cari punya cari tempat karaoke..akhirnya kami jumpa..ya allah fully booked..so kami x tau nk buat ape?jomlah g karaoke kt kuala boleh anta aku skali..on the way balik..kami tejumpa ngan 2 orang telus asmara..haha..apalagi kak za main perananlah..so berentilah kt tepi jalan..punyalah telus asmara..tanya nama ape?kak za apalagi menipula..amy,farah,didi,marcella,syasya..haha.( sempat lagi reka nama) .pastuh kak didi tanyalah telus asmara yg kt blakang nama ape..tuan punya diri cakap along,driver cakap achik..serentak plak tuh..kan sah menipu..pastuh kami cakap mai dari penang..dia tanya mai perlis buat per?kami cakap dulu kami student uitm ..so konon-kononnya nk imbau kenangan lama kt sini!!dia pon angguk..dia tanya umur kamii berapa?tetiba marcella ckp 19 ( aku control nk pecah perut..kan x logik graduate uitm baru umur 19) so cpat2lah farah cover..dia cakap yg kt depan lawa..nama aper? kak yas yg perasan pon jawab ngan selamba..sarah....td kak za ckp farah..abislah pecah lobang!!!so nk cover didi cakap lapar n nk makan..haha..cepat2 dia pecut..yerlah lobang dh banyak pecah...haha..

Wednesday, February 09, 2005

boringNYA

tensionnya x tahu nk buat aper..mus,syafiq n pijo awal2 pagi lagi dh balik klantan..menyesal gak x balik tapi malas naik bas lama-lama..cramp bontot..8 jam tu..ingat nk study tp tunggulah petang ckit..lorgh server kt area umah aku down ker? so pegi mandi n g umah daus nak ajak makan..lorgh tgk citer antu ke..real antu indon..nilah citer yg kak azza ckp horror tuh..tak horror pon noxs!!dahlah pegi makan..panas gell..muka aku pon dah macam naomi campbell..hari2 dok jalan bawah panas matahari..makanan kt kafe 2 pon dh nak abis..ehh muka laki 2 macam kak max..sebijik..tiba2 teringan kak max ngan erin..mesti diorang tgk syok menyundal..x apalah sundels buatlah ape korg nk buat..choi!!!..arghh bila aku nk stat study..balik umah n studylah..wei server kt umah aku dh ok..apalagi onlinelah..baca paper..buat ape yg patut n tak patut then study maths..lorgh bukan susah pon maths..aku je yg malas nk layan lectures cik aishah..bukan ape..panas bontot bila lama2 dlm kuliah maths..senang jer rupanya engine maths 2..aku study esoklah..hehe..pemalas..layan era..choi..lagu amy mastura masa zaman muda ' jawapan kasih'..aku suka lagu ni..lagu yang amy menang masa asia bagus..sedih gell bila lagu ni x leh masuk final juara lagu dulu..haha..tiba2 zack balik dari alor setar..main boling konon2nya..ngan saper lagi kalo bukan ngan umi..suka hati koranglah..laparnya..zack pegilah beli pisang goreng untuk aku yang vogue ni!!x ada motor shaq!!jom kita g beli..kita pinjam moto (din) ..bersambung.. haha sambung balil..tunggu punya tunggu barulah zack balik..tangan kosong jer..mana pisang goreng??aku laparnih?penat aku tungu..alih2 aku g makan ngan daus dlm hujan rintik-rintik..pas2 din n duck datang dalam suasana hujan rintik2..romantik plakkan??wargh buhsan..aku pon x tau ble nk stat study..masuk bilik aku bukak buku maths jap pas2 aku tengok cd..haha..wild thing 2..best gler jalan citer dia..tp laki negro tuh parauk ( bahasa budak mckk) ..x kuasa aku nk layan!!..anyway lepas tuh aku tidor..ehh lupa nk wish heppy chinese new year!!tahun ayamkan? org cina ckp x elok kawin taun ayam..kenapa..nanti dapat anak macam ayam ke?ok aper..tuah nampak kt kaki..aku yang tahun lembu ni tak tahu kt mana tuah aku? tp x kisahlah..akukan vogue!!haha..ingat kt pakcik n makcik kafe dpan pejabat kkd..alah kafe macam disko tuh..thanks kasi aku limau..itupun sebijik jer ( bahagi 4 orang )!!!!!

Tuesday, February 08, 2005

history of today

ayyo..bangun lambat..ingat nk study..biarlah..esok aku stat study..arghhh nak mandi..bern tengah basuh baju (eeee)..so surf internet jap..x tau nk buat aper so baca paper..lpas mandi n mengemaskan diri aku yang vogue ni aku pon ajak daus makan kt kafe c ( I orang..kena control ni)..wargh don tgh baca paper(kukum masuk paper menang 10 ribu) lpas makan blah..ingat nak g kelas autocad tp malas..then aku buat keje aku..pukul 6 aku masuk blog aku jap then daus balik dari kelas (mesti dia nak main cs..baik aku buat2 sibuk guna komputer) ya allah laparnya.. kasyfi laparlah..ko mesti lapar gak (berlakon sambil pegang perut) aah laparlah..rumah aku jauhlah kasyfi..ko belanja ek(terus berlakon)sial ko slalu macam ni..din jom makan..tak nak lah tadi baru makan..kak mee goreng ( perut mpk betul din ni)..shaq jd x g kangar mlm ni..kita g pasar malam nk x?..aku khabisan baju vogue nk pakai.. choi!! atas bas lagu hindustan nasib baik lagu tema cite mann boleh aku layan..haha..tup tetiba azan < semua orang pandang lantai bas merenung kehidupan) hang nk makan aper? x nklah dh makan ngan din td..kak nasi goreng biasa ngan nescafe ais brape? rm 4.20 dik ( celaka punya betina siam mahal gell) nak g bank muamalat jap pastu kita g the store nk bli sabun..(apa standart pakai sabun mandi buku??(kalau kt umah aku kkd 78 dah lama kena halau..jatuh vouge rumah) haha..adik nak bli pencuci muka x?( sibuklah betina siam ni..nk ushar pencuci muka pon x senang) yang mana ok kak?(berlakon berbudi pekerti) yang kt atas tuh..brand DOROTHY AND RAIN..huh yang tu..tengok muka saya makin banyak jerawat (yes aku berjaya!!) mana ada saya tgk kulit u ok..saya ingat sebelum u beli x ok..( pandai nak cover) tgok muka i ada minyak(yes..reason baru) muka mesti ada minyak dik kalau kering x elok (eleh muka dia banyak jerawat) shaq jom balik..dekat pkol spuloh ni!!malam ni kita main basket lagi k!! choiii

DRAFT FINAL EXAM!!!


ISNIN 14 MAC

-TAMADUN ASIA,BAHASA INGGERIS UNIVERSITI

SELASA15 MAC

-MATEMATIK KEJURUTERAAN II

RABU 16 MAC

-LITAR ELEKTRIK II,ELEKTRONIK ANALOG I

KHAMIS 17 MAC

-ELEKTRONIK DIGIT I

ISNIN 21 MAC

-BAHASA MELAYU UNIVERSITI

SABTU 26 MAC

-BAHASA INGGERIS ASAS


SABTU 26 MAC

100 YEARS MCKK CENTENNIAL CELEBRATION

ErTi hIdUp??

Angin
kau membawa bahteraku
ke mana mahumu
di kamar daku sering bertanya
mana tempatku di dunia
tepuk dada tanyalah selera
Jika daku ingin berjasa..
memberikan hidupku makna..
tepuk dada tanyalah selera..
*chorus
Inginku mengenali
erti hidup yang diberi..
dunia jadi saksi
liku-liku kan ku harungi ooooohhh....
tidak lagi ku kan di situ
menyaksi kehidupan berlalukan
ku kerah darah keringatku
tiba waktu aku tiada..
tidak akan daku sesali..
daku hidup caruku sendiri..
*ulang chorus
Kini kan ku bawa bahteraku
ke mana mahuku..
Kini ku berani mengemudi ke mana ku pergi..
*ulang chorus
Bagai guruh menggegar bumi..
aku tetap teguh berdiri..
penuh pengorbanan sejati..

Dayang Nurfaizah

girls elektronik : KONFRANTASI??

choi..gurls kelas kita berkonfrantasi sambil bermogok antara satu sama lain..benda ni sebenarnya dah lama bergerak dari bibir ke bibir boys sendiri..alkisahnya wujud pengkabilahan antara 15 gurls yang membukit membuat habitat mereka sendiri.,.boys semua dapat lihatkan betapa besarnya jurang digital dan analog antara mereka..kalau dulu kita lihat mereka baik je..tp sekarang baik juga..tapi baik di depan..kurang baik di belakang..alah macam biskut chipsmore..sekejap ada sekejap x ada..yang membezakan ialah biskut chipsmore ni x hipokrit dan bukan jenis mengata kt belakang..kalangan boys dok dengar cerita ada dikalangan gurls yang salah anggap antara mereka so berlakulah konfrantasi yang tidak diingini..choi..x matang lansung..yang penting aku tetap vogue..kan boggie kan?sambung kes..gurls ni terlalu sensitif takkan x ajak makan pon boleh terasa sampai tarik2 muka..minum teh tarik lagi best <sori selingan>maka berlakulah puak2 ala dasar apartheid yang berlaku dulu..so gurls yang tak ada member ni akan bertukar menjadi elektron pencil yang memencilkan diri mereka..sedihkan?kita dah hampir setahun kt sini..maybe x berapa kenal tapi at least kita kenal hati budi classmate kita..seperti mana aku kenal betapa celakanya arab dan seperti korang tahu betapa voguenya aku<sori selingan>..kita kt sini ada 3 tahum lg..itupun kalau kita x drop paper circuit ( bestnya kalau dapat cakap nama)..kan bagus kalau semer baik..macam aku baik ngan anak patung aku...choiiiiiii!!!

It'S AbOuT mY CoUrSEmAtE-ElEcTrONiC

ayyo..aku nak merepek ni..maklumlah sehari suntuk x pegi kelas..bukannya ape dh naik muak tengok muka boggie dlm lab analog n dah x larat nk berbicara soal isu semasa dalam slot " 2 jam mengumpat bersama eja, dayah dan boggie di dalam lab" ..en cent sbg pemerhati..skrg aku nk describelah ckit pasal bdak2 kelas aku yang macam2 ragam ni..

zack-x pernah study lansung.. tashah-no komen..pejal-radhi oag..daus-diminati PLU..nahmar-mulut becok..mustafa-mcm beriman..pjoe-x pernah study circuit..gium-kacak dan sasa..cd-geli mak..don-janggut means nothing..arab-minat agama..kepeng-celaka ko..noh-bukan cinta biasa..is-kasut baru..asri-muse..boggie-stylo..faiz-manis..migi-askar wataniah..mizi-ulat buku..mirul-hidup mati floyd..azli-x knal..syafiq-machonya..aiman-pablo..gurls nanti aku sent korang plak..tp aku mcm terlupa seseorang..saper ek?aku yang vogue ler..biasalah voguekan!!choi!!

..WeLcOmE..

welcome..selamat datang ke blog aku yang vogue nih..inilah blog yang merakam diari hidup aku..penat korang g kelas autocad penat lagi aku design blog aku nih..amacam..mesti korang terkejut choi tengok aku punya blog yang chanteks dan menawan nikan..samalah biler korang tengok aku..huha..nahmar jangan menyibuk..mengganggu la ko nih..pergila beli pisang goreng..kepada boggie ble nk start buat mini projek 'letrik circuit'?aku dah x tahan ni!!kepada pengunjung sekalian terima kasih kerana melawat..aku sememangnya baik kerana tidak mengenakan sebarang bayaran tol atau khidmat pelanggan!!choi!!

awan yang terpilu

awan yang terpilu :. Kerana cinta aku kembara bagai camar melintas laut mencari pohon untuk berteduh kerana cinta aku kembara ikut lagu bisikan hati mendamba kasih paling setia sepasang sayap tak terlihat umpama mimpi yang tersimpan jadi rintik rintik hujan menciptakan awan yang terpilu puisi ini tercipta lantas tak kesampaian hajat meronakan gelora rindu ku kepadamu ingin sekali aku ungkapi isyarat jiwa dengan sempurna biar kau mengerti biar kau sedari keadaanku yang memujamu awan yang terpilu oleh ning baizura lagu: Lin Li Zhen (Warner Chappell Music Malaysia) lirik: Loloq (Luncai Emas) penerbit dan gubahan: Aubrey Suwito

MTVAA 2005 - RESULT

MTV ASIA AWARDS 2005 @ IMPACT ARENA, BANGKOK


::SENARAI PENCALONAN PENUH MTVAA 2005::


10 ANUGERAH ARTIS PILIHAN PERINGKAT ASIA:

Favourite Artist Mainland China:
1. Huaer Band
2. Jin Hai Xin
3. Sun Nan
4. Sun Yue
5. Sha Bao Liang
Pemenang: Sun Yue

Favourite Artist Hong Kong:
1. Jacky Cheung
2. Leo Ku
3. Andy Lau
4. Joey Yung
5. Twins
Pemenang: Joey Yung

Favourite Artist India:
1. Jagjit Singh
2. Shaan
3. Harry Anand
4. Bombay Vikings
5. Strings
Pemenang: Strings

Favourite Artist Indonesia:
1. Agnes Monica
2. Ari Lasso
3. Glenn Fredly
4. Peterpan
5. Ten 2 Five
Pemenang: Peterpan

Favourite Artist Korea:
1. Shinhwa
2. Shin Seung Hoon
3. Lee Soo Young
4. Se7en
5. Rain
Pemenang: Rain

Favourite Artist Malaysia:-
1. Siti Nurhaliza
2. Misha Omar
3. Too Phat
4. Spider
5. Ruffedge
Pemenang: Siti Nurhaliza

Favourite Artist Philippines:-
1. Bamboo
2. Parokya Ni Edgar
3. Radioactive Sago Project
4. Rivermaya
5. Dice and K9
Pemenang: Rivermaya

Favourite Artist Singapore:-
1. Stefanie Sun
2. A-Do
3. Electrico
4. Huang Yida
5. Pug Jelly
Pemenang: Stefanie Sun

Favourite Artist Taiwan:-
1. Jay Chou
2. F.I.R
3. Jolin Tsai
4. S.H.E
5. Mayday
Pemenang: Jay Chou

Favourite Artist Thailand:-
1. A Cappella 7
2. Joey Boy
3. Lanna Commins
4. Moderndog
5. Silly Fools
Pemenang: Silly Fools


ANUGERAH MUZIK BAGI PERINGKAT ANTARABANGSA:

Favourite Male Artist:-
1. Usher
2. Robbie Williams
3. Nelly
4. Josh Groban
5. Enrique Iglesias
Pemenang: Usher

Favourite Female Artist:-
1. Avril Lavigne
2. Alicia Keys
3. Norah Jones
4. Kylie Minogue
5. Britney Spears
Pemenang: Avril Lavigne

Favourite Pop Act:-
1. Keane
2. Outkast
3. Simple Plan
4. Blue
5. No Doubt
Pemenang: Simple Plan

Favourite Rock Act:-
1. The Rasmus
2. Jet
3. Green Day
4. Sum 41
5. Hoobastank
Pemenang: Hoobastank

Favourite Breakthrough Artist:-
1. Keane 2. Joss Stone
3. Jet
4. The Rasmus
5. Ashlee Simpson
Pemenang: Ashlee Simpson

Favourite Video:-
1. Kylie Minogue
2. Maroon 5
3. Franz Ferdinand
4. Keane
5. Jet
Pemenang: Maroon 5


ANUGERAH PENGHARGAN SAMPINGAN:-

The Asian Film Award: Kung Fu Hustle
The Stail Award: Nigo
The Inspiration Award: semua mangsa tsunami